26 de març 2008

Más de un millar de empleos a punto de volar


España se bipolariza de cada día más. Y no sólo a nivel político, también en la economía. PP-PSOE, Madrid-Barcelona. Los dos titanes de la política enfrentados, y a los ciudadanos que nos den.

La última jugada, la compra de Spanair por parte del grupo GadAir (participada por Promobarna) con el apoyo de la Generalitat. Está claro quienes serán los grandes perjudicados en esta operación, los trabajadores y la ciudadanía de Baleares. Se llevan los puestos de trabajo a Barcelona y se reducirán el número de frecuencias con la península. Ya nos pasó con ClickAir (que los de Iberia tampoco son unos santos).

¿Y ahora qué, señor Antich? ¿Como defenderá los intereses de Baleares? Cabe recordar que Spanair es una de las mayores empresas con sede fiscal en las Islas.

Lo peor de todo es que los ciudadanos y ciudadanas de Baleares no se dan cuenta del mal que les están haciendo y dentro de unos meses vendrán las lágrimas. Los mismos que votaron por este sistema bipartidista (PPSOE)

PSD1: Al final tendremos que agradecer a una empresa alemana (AirBerlin) por la apuesta fuerte que está realizando por Son Sant Joan

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Gabriel Vicens s’ha reunit aquest matí amb el president de GADAIR, per tractar la venda d’Spanair
El Conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, s'ha reunit per transmetre-li la seva preocupació sobre la futura venda de l’operadora Spanair, i per conèixer de primera mà les intencions de la seva companyia pel que fa a l’adquisició i plans de futur immediat sobre Spanair

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, s’ha reunit aquest matí amb Santiago Sánchez, president de GADAIR (empresa interessada amb l’operació de compra d’Spanair), per transmetre-li la preocupació del Govern de les Illes Balears sobre la futura venda de l’operadora Spanair, i per conèixer de primera mà les intencions de la seva companyia pel que fa a l’adquisició i plans de futur immediat sobre Spanair (Aquesta reunió s’engloba dins els contactes que aquesta Conselleria ha mantingut els darrers dies amb els possibles compradors, sindicats, Direcció General d’Aviació Civil i Comissió Nacional de la Competència).

Gabriel Vicens ha manifestat a Santiago Sánchez que la principal preocupació de la Conselleria és, com és evident, per un possible trasllat o desplaçament de la seu social a un altre aeroport, amb afectes directes sobre uns 1200 empleats, i també per garantir els enllaços i freqüències de vols operats amb les Illes.

El senyor Sánchez en tot moment s’ha mostrat comprensiu davant les preocupacions del Govern de les Illes i obert a tots suggeriments i propostes que se li han elevat. D’aquesta reunió i de les intencions manifestades pel president de Gadair en podem extreure una sensibilitat tant davant la intranquil·litat manifestada per part del Govern com per la inseguretat mostrada per part dels treballadors.

Després d’aquest reunió d’avui, tant la Conselleria com Gadair s’han compromès a mantenir contactes permanents per tal de tenir informació directe dels esdeveniments que dins els propers dies puguin esdevenir.

Des de la Conselleria es continuarà treballant des de totes les línies possibles, sempre dins els marges d’actuació que té l’administració, per tal de mantenir l’actual connectivitat de les Illes Balears amb altres destinacions i perquè la futura companyia segueixi basada a l’Aeroport de Son Sant Joan.

Alexandre Charles ha dit...

Mira que sois de picaos los del PSM!

Tampoc ha estat per tant. Conec el sector aeri en profunditat i sabia amb anterioritat que el soci principal era Mario Hidalgo. Ell com fill de Juan José Hidalgo no s'endurà l'empresa cap a Barcelona. Si un cas sofrirà una absorció encoberta per part de Air Europa.

Què opina la vostra Conselleria del nou HUB que s'està construïnt a Son Sant Joan exclusivament per Air Berlin?

De la mala imatge que està donant la vaga de sector de restauració?

De la subcontractació de tots els serveis externs?

Com va el tema de la cogestió aeroportuaria?

PSD: La pròxima vegada posau qui sou, això de posar anònim NO MOLA!

Anònim ha dit...

1. En Biel Vicens és conseller del BLOC.

2. L'idioma del BLOC és el català, no pregonis tant de bloquero si després tens un blog totalment espanyolitzat.

3. Mira cap dins ca teva i veuràs que podràs criticar la gran majoria de coses.

Au espanyol...

Salut

Alexandre Charles ha dit...

Estic deixant de pregonar com a bloquero. Tenia l'esperança de que el BLOC fos alguna cosa més que una coalició en un futur, però no va poder ser. Els interessos econòmics han anat per davant dels culturals i la ideologia d'esquerres. Qui va trair el BLOC no va ser EU-EV.

1. Com m'han dit companys del PSM en Pere Sampol no és el senador del BLOC. És el senador del PSM durant aquest 2 anys i mig i que llavors serà d'EU-EV.

2. Si utilitzo el castellà en alguns dels meus posts (la gran majoria estan escrits en català) és que estic interessat a que alguns companys i companyes d'IU l'entenguin i puguin interactuar.

3. Si l'idioma del BLOC era el català, el d'UNITAT és el "Mallorcano"?. Encara em fa mal l'orella quan vaig escoltar en Miquel Nadal (UM-Unitat) dir al passat ple de l'Ajuntament paraules com "arraigo" o "dessarrollo".

4. Estic cansat d'anònims, de gent que defensa els interessos polítics abans que els de la ciutadania i de discussions de pati d'escola.

Si sóc espanyol, mallorquí, noruec i "maño". Tinc la gran sort de tenir diferents referents culturals, i no tancar-me en una espiral de "no intercanvi de sang". Mallorca té el perill de convertir-se amb aquest tipus de tancament en una societat hemofílica.

Anònim ha dit...

1. Si no fos pel PSM, EU no tendria senador 1 any i mig.

2. Llamazares ha demanat els vots d'UNITAT per fer grup parlamentari. Quan dius temes econòmics te deus referir a n'això, no?

Alexandre Charles ha dit...

He retirat part del comentari de "Más de un millar de empleos a punto de volar".

La meva intenció no era reprobar la gestió que fa en Biel Vicens com Conseller del BLOC. Justament haviem topat amb aquesta conselleria que té competències. El fons de la qüestió es troba en que dos presidents de comunitat autònoma del mateix partit i que es consideren d'esquerres (Montilla i Antich) puguin lluitar d'aquesta manera.

Perdonau a tota aquella persona que es pugui haver estat ofesa per part del PSM, no era la meva intenció.

Anònim ha dit...

El conseller i la Dra Gral de la Conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes (del BLOC) han fet:

http://www.blocpermallorca.cat/noticia.php?Codnot=315

i també:

http://www.blocpermallorca.cat/noticia.php?Codnot=316

Alexandre Charles ha dit...

Gràcies per publicar aquestes noticies. Estic feliç! És el que fa falta. I ho dic com ha PASSAT votant del BLOC. Crec que hem de rentabilitzar la feina que feim i donar-la a conèixer de cara a l'exterior.

I la meva crítica, repeteixo era inicialment cap el PSIB i el PSC.