13 de set. 2007

Son Espases no fa falta!

Darrerament hi ha un guirigall muntat pel tema de Son Espases. Crec que hem de complir amb el nostre electorat i fer allò que tant uns com els altres vàrem prometre a les eleccions. No ens podem excusar amb els costs, ja sabíem que sortiria car. Qui llançà la pedra ara no pot amagar la mà. El PSIB pareix acusar al BLOC d'irresponsable i de voler lapidar els doblers públics, però no és així. O es que La Real no s'ho val?

A part de tot això m'agradaria refocalitzar el tema de la gestió i funcionament de la sanitat pública. A Espanya, no tenim una educació sanitària correcta: la gent s'automedica, saturam urgències hospitalàries (quan moltes coses es podrien tractar als PACs), visites tumultuoses als malalts (6 i 7 visites per malalt/habitació/dia)...

Gairebé el 60% dels pacients van als hospitals per consultes externes. Es podrien ampliar i dotar els centres de salut i PACs. Atendríem allà totes aquelles consultes que no haguessin de menester o prèvies a la cirugia. Evitaríem així desplaçaments (millor mou-re un metge o metgessa que 20 pacients, no?).

Amb una bona gestió, una mica d'inversió i un pèl de amabilitat, la sanitat Espanyola, i per tant la de les Illes Balears, podrien passar de Notable a Excel·lent.